UUTISIA LÄHI-IDÄSTÄ

Keskiviikkona 17.9. vierailin ystävien luona Beit Jalassa sekä tutustuin Beit Jamima-nimiseen kristittyjen ylläpitämään vammaisten hoito-laitokseen.

Beit Jamima on perustettu v. 1982 vammaisten lasten, nuorten, nuorten aikuisten ja heidän perheidensä tukemiseksi palestiinalaisalueilla, jossa vastaavaa hoitoa ei juuri ole. Beit Jamimassa tarjotaan vammaisille lapsille ja nuorille kodinomaista ympärivuotista tukea tai päivähoitoa, jolloin perhe hakee lapsen tai nuoren yöksi kotiin. Beit Jamima järjestää myös työ- ja opiskelumahdollisuuksia talon asukkaille. Hoitolaitoksen yhteydessä on puusepän tehdas, missä valmistetaan kauniita esineitä oliivipuusta.
 
Vierailin myös lapsena sokeutuneen, muslimitaustasta uskoontulleen, 67-vuotiaan Sabchan luona. Sabcha yksinkertaisesti loistaa Jeesuksen rakkautta ja jakaa iloa jokaiselle, jonka kanssa hän on tekemisissä. Sabchan koti on pieni ja yksinkertainen, mutta se on siisti ja kauniisti sisustettu. Sabcha elää täysin uskon varassa, ja kiittää jatkuvasti siitä, miten Jumala pitää hänen kaikista tarpeistaan huolta. Sokea Sabcha on opetellut kutomaan ja hän myy virkkaamiaan ja kutomiaan huiveja. Sabchan luona vierailu kosketti ja muutti ja sovittiin, että tämä ei jää tähän..
 
Iloitsin myös mahdollisuudesta tavata pitkästä aikaa Nabilin perheväkeä. Vierailin Nabilin äidin ja hänen kahden veljensä luona. Näin Nabilin äidin ensimmäistä kertaa Nabilin kuoleman jälkeen, ja hän oli yhä täysin surun murtama. Oli vaikea löytää lohduttavia sanoja äidille, joka on menettänyt esikoispoikansa järkyttävällä tavalla. Äiti purki suruansa ja lopuksi saimme rukoilla perheen puolesta. Sen jälkeen kävin vielä vierailemassa Nabilin isän uuden perheen luona, ja sain kuulla, miten vaikeaa on elämä muslimitaustasta uskoontulleella kristityllä. Muslimisukulaiset ja naapurit halveksuvat sinua, koska olet hyljännyt uskosi ja kristityt eivät luota helposti muslimitaustasta uskoontulleisiin kanssasisariin ja -veljiin. Päivittäinen elämä on täynnä haasteita. Nämä ystävät Beit Jalassa janoavat rohkaisua ja virkistystä uskonelämäänsä ja sosiaalisiin kontakteihinsa. Rukouksenamme on, että voisimme alkaa säännöllisesti käydä Beit Jalassa, ja aloittaa vaikka Raamattu-ja rukouspiirin. Kuvia BEIT JALA
 
Rakkaudella Jerusalemista
 
Ruut